Fenoxyethanol kan in zeer kleine hoeveelheden aanwezig zijn in sommige van onze producten. Dat blijft onschadelijk voor ons organisme.
Phenoxyethanol: een riskant bestanddeel?
Waarom vinden we fenoxyethanol in de samenstelling van bepaalde producten?
Wat is het en waarom wordt het gebruikt?
- Fenoxyethanol wordt gebruikt als conserveermiddel in bepaalde grondstoffen die we aankopen om onze producten te maken.
- Het is afkomstig van een natuurlijk extract, gegarandeerd biologisch en zonder parabenen, dat voor 1% aanwezig is in bepaalde producten van een van onze grondstofleveranciers.
- Misschien hebt u informatie gelezen over de mogelijke toxiciteit ervan, met name bij kinderen jonger dan 3 jaar. Om op deze bezorgdheden in te gaan, werd op Europees niveau een veiligheidsbeoordeling van dit conserveermiddel uitgevoerd. Op 16 maart 2016 concludeerden de experts van het Europese Wetenschappelijk Comité voor Consumentenveiligheid dat het naleven van de regelgeving die het conserveermiddel beperkt tot 1% van het eindproduct veilig was voor onze gezondheid, en dat voor alle consumenten, ongeacht hun leeftijd.
- Om verder te gaan: hoewel het Franse Nationaal Agentschap voor de Veiligheid van Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten fenoxyethanol liever vermijdt voor kinderen jonger dan 3 jaar, beveelt het een concentratie van minder dan 0,4% in cosmetische producten aan.
- We gebruiken deze grondstoffen (met 1% fenoxyethanol) voor 1% tot 3% in bepaalde producten. De uiteindelijke concentratie fenoxyethanol in deze Géomer-verzorgingsproducten ligt dus tussen 0,001% en 0,003%. Omdat deze verhouding ruim onder de door de Europese regelgeving vastgestelde grens van 1% ligt, maar ook onder de door het ANSM aanbevolen 0,4%, kunnen onze producten zonder risico worden gebruikt.
Een vraag?
NEEM CONTACT MET ONS OP DOOR HIER TE KLIKKEN >>
Tel. Frankrijk: +33185089191 of Tel. België: +3223181065